יזמות אינטרנט: איך בונים אתר ריווחי?!

בזמן האחרון נחשפתי למספר רב של יוזמות בתחום האינטרנט, וכמי שמחזיק בלא מעט מיזמים בעצמי השאלה של כולם בתחום היא, איך בונים מודל עסקי מצליח שלא בנוי על פרסומות.

פוסט ראשון בסדרת יזמות אינטרנט.

למה בלי פרסומות?

לכל אתר ובמיוחד לאתרי נישה, נושא הפירסום הוא הקשה ביותר, ולמעט מספר אתרים שמובילים את המגזר, לכל השאר אין ממש סיכוי להשיג נתח מעוגת הפירסום, בטח שלא בכמות משמעותית שתהיה מספיק רווחית.

מכיוון שלמרבה הצער מעטים אלו שיקליקו או יבצעו רכישה הרי שההכנסה מפרסומות היא אפיק די יבש.

בעיה נוספת היא איכות האתר. כשמציגים לגולש פרסומות, בעצם מבקשים ממנו לשלם על הגלישה באתר באמצעות צפיה,הקלקה בפרסומות, זה לא נעים ולא ממש מוסיף לחווית הגלישה באתר.

יתכן שעם כניסתם של משרדי הפירסום הגדולים לתחום הפירסום באינטרנט (החרדי) המצב בשוק ישתנה, עם פרסומות רלוונטיות יותר שיניבו אחוזי הקלקה גבוהים וריווחים, אבל כרגע זהו לא המצב ואם אתם רואים אתר חרדי שמציג פרסומות, רוב הסיכויים שהוא לא מתעשר מהם, וגם זה בלשון המעטה…

אז מה כן אפשר לעשות?

ההמלצה הראשונה שלי בייעוץ ליזמי אינטרנט היא, אל תנסו לבנות אתרים שתוכלו להציג בהם פרסומות, תבנו עסקים באינטרנט.

כמו שכשבונים עסק, לא חושבים על הצגת פרסומות בחלון הראווה, כך גם כשבונים אתר או מיזם באינטרנט צריך לחשוב על הערך של האתר עצמו, וכיצד נגרום לו להיות בעל ערך ושווי עצמי ולא רק כיצד נציג בו הכי הרבה פרסומות לגולשים.

כאשר משנים את החשיבה, ניתן להחשף למגוון עצום של יוזמות שמציעות שירותים בעלי ערך לגולשים ויהיו ריווחים עבור בעלי האתר, בין אם בתשלום מהגולש עצמו, ובין עם מבעלי עניין באותו גולש.

דוגמאה למודל כזה ניתן לראות באתר מבט לשידוכים, שמתבסס על שיתופי פעולה עם שדכנים ועסקים בעלי עניין בתחום השידוכים והחתונות.

ובאתר מעשרות שהמודל העסקי שלו מתבסס על שת"פ מתקדמים (על המודל העסקי של מעשרות נרחיב בהמשך).

גם אתרי מסחר ומכירות הם דוגמא מצויינת, לאתרים שהכנסותיהם לא מתבססות על הצגת פרסומות לגולשים.

בפוסטים הבאים בסדרה אסקור בעז"ה כמה מהמודלים היצירתיים והריווחים ביזמות אינטרנט, עם דגש על המגזר החרדי.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
דילוג לתוכן